Hvordan du kan få helsestøtte

Det er overraskende mange typer helsestøtte der ute, du må bare vite hvordan du skal få tak i den. Det trenger ikke å være så vanskelig, her skal du få noen tips til hvordan du kan få støtte.

Tenker du å utdanne deg?

Hvordan du kan fa helsestotte 2 - Hvordan du kan få helsestøtte

Om du tenker å utdanne deg, kan det være støtteordninger som passer for deg. Det er for eksempel en rekke legater som deles ut til unge under utdanning. Dette kan du sjekke ved å låne legathåndboken på biblioteket, eller kjøpe den selv. Det aller viktigste er at du skaffer deg den nyeste utgaven, slik at du vet akkurat hva som finnes der ute. Legater endrer seg rett og slett fra år til år.

Sykehuset

Hvordan du kan fa helsestotte 1 - Hvordan du kan få helsestøtte

Det som er så greit, er at sykehuset ofte har spesielle sykepleiere eller spesialister som jobber innen ulike felt. Dette betyr at du kan få spesifikk hjelp til det du trenger. Du kan for eksempel få hjelp til å finne støtte, som for eksempel ergoterapeut. Det er mange som ikke vet hva en ergoterapeut er. Dette er en person som hjelper deg å legge til rette i hverdagen for de behov du skulle ha. For eksempel hvis du trenger hjelpemidler til å spise, sove, drikke, gå etc. De har oversikt over hva du kan søke på og hva du har krav på. Dette er en veldig god tjeneste, som kan være veldig god å benytte seg av.

Når det kommer til helsestøtte, så kommer det også veldig an på hva slags problemer eller utfordringer du har. Det kan faktisk også komme an på hvilken helseregion du er en del av. Så du må sjekke på deres hjemmesider hva de tilbyr. Det er faktisk sånn at ulike regioner i Norge fokuserer på ulike ting i forhold til spesialisering, så det kan godt være at du kan reise på opphold til et annet sted!