Spennende arrangementer for deg som sliter med helsen

Det finnes overraskende mange tilbud til mennesker som sliter med helsen. Det er ingenting galt med å benytte seg av disse tilbudene, så her skal du få en oversikt over hva du kan delta på!

Leirer

Spennende arrangementer for deg som sliter med helsen 2 - Spennende arrangementer for deg som sliter med helsen

Det finnes en rekke leirer. Dette er kanskje spesielt for unge mennesker og barn som har lyst til å bli kjent med andre i samme situasjon. For eksempel så arrangerer epilepsiforbundet leir hvert eneste år. Ikke nok med det. Dette er en ekstremsportleir. Så her kan du få helsehjelp og opplevelser for livet på en og samme tid!

Det som er så gøy med disse typene leirer, er at du vil treffe folk som har gode historier å fortelle. I tillegg vil du treffe mennesker som har god erfaring med å jobbe med mennesker som har epilepsi. Det gjør at du vil føle deg trygg. Dette gjelder ikke bare for mennesker med epilepsi, men det finnes også leirer som i regi av blindeforbundet, de funksjonshemmedes fellesorganisasjon og mange flere!

Læring

Spennende arrangementer for deg som sliter med helsen 1 - Spennende arrangementer for deg som sliter med helsen

Det å få en sykdom eller et helseproblem fører ofte til at man må lære seg en hel del nye ting. Dette gjelder for eksempel å få kunnskap om medisiner, behandlinger og annet. Det finnes også ofte kurs som familiemedlemmer og nærmeste pårørende kan delta på, slik at de vet at du er trygg.

Det å lære om hvordan kroppen fungerer er ganske spennende, så vi anbefaler at du melder deg på disse kursene. Kanskje du vil lære om en behandling som passer for deg og ditt sykdomsbilde?

Husk at det er viktig å være obs på hvilke begrensninger din eventuelle sykdom gir deg. Det kan være mer enn det du tror. Derfor skriv ned alle spørsmål du måtte ha, slik at du kan spørre en profesjonell neste gang du treffer en. Det er helt naturlig å ha spørsmål om det som skjer med deg. Det er det ingen feil med!